Nieuws

Publieke omroep lanceert website onderzoeksjournalistiek

De publieke omroep lanceert een nieuw virtueel platform voor onderzoeksjournalistiek, Bureau Onderzoek. Het nieuwe platform is een initiatief van de onderzoeksjournalistieke programma’s Argos (VPRO), Reporter (KRO) en Zembla (VARA/NPS). De website is bedoeld voor zowel makers als consumenten van onderzoeksjournalistiek.

Naast het opnieuw beluisteren of bekijken van uitzendingen, wil de website inzicht geven in wat publieke omroepen aan achtergrondonderzoek doen over actuele thema’s – denk aan asielbeleid en fraude. Dit wordt aangevuld met externe onderzoeken van gerenommeerde internationale omroepen, tijdschriften, kranten en websites, alsmede eigen onderzoek door de webredactie.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk