Nieuws

Publieke omroep lanceert website onderzoeksjournalistiek

De publieke omroep lanceert een nieuw virtueel platform voor onderzoeksjournalistiek, Bureau Onderzoek. Het nieuwe platform is een initiatief van de onderzoeksjournalistieke programma’s Argos (VPRO), Reporter (KRO) en Zembla (VARA/NPS). De website is bedoeld voor zowel makers als consumenten van onderzoeksjournalistiek.

Naast het opnieuw beluisteren of bekijken van uitzendingen, wil de website inzicht geven in wat publieke omroepen aan achtergrondonderzoek doen over actuele thema’s – denk aan asielbeleid en fraude. Dit wordt aangevuld met externe onderzoeken van gerenommeerde internationale omroepen, tijdschriften, kranten en websites, alsmede eigen onderzoek door de webredactie.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk