Nieuws

Publieke omroep lanceert website onderzoeksjournalistiek

De publieke omroep lanceert een nieuw virtueel platform voor onderzoeksjournalistiek, Bureau Onderzoek. Het nieuwe platform is een initiatief van de onderzoeksjournalistieke programma’s Argos (VPRO), Reporter (KRO) en Zembla (VARA/NPS). De website is bedoeld voor zowel makers als consumenten van onderzoeksjournalistiek.

Naast het opnieuw beluisteren of bekijken van uitzendingen, wil de website inzicht geven in wat publieke omroepen aan achtergrondonderzoek doen over actuele thema’s – denk aan asielbeleid en fraude. Dit wordt aangevuld met externe onderzoeken van gerenommeerde internationale omroepen, tijdschriften, kranten en websites, alsmede eigen onderzoek door de webredactie.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk