Nieuws

Publieke omroep lanceert website onderzoeksjournalistiek

De publieke omroep lanceert een nieuw virtueel platform voor onderzoeksjournalistiek, Bureau Onderzoek. Het nieuwe platform is een initiatief van de onderzoeksjournalistieke programma’s Argos (VPRO), Reporter (KRO) en Zembla (VARA/NPS). De website is bedoeld voor zowel makers als consumenten van onderzoeksjournalistiek.

Naast het opnieuw beluisteren of bekijken van uitzendingen, wil de website inzicht geven in wat publieke omroepen aan achtergrondonderzoek doen over actuele thema’s – denk aan asielbeleid en fraude. Dit wordt aangevuld met externe onderzoeken van gerenommeerde internationale omroepen, tijdschriften, kranten en websites, alsmede eigen onderzoek door de webredactie.

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk