Nieuws

‘Dreiging reclameboycot na kritische artikelen’

De onderzoeksverhalen over de Belastingdienst die redacteur Joep Dohmen het afgelopen half jaar schreef voor NRC Handelsblad, hebben de krant mogelijk advertentie-inkomsten van de dienst gekost. Dat heeft NRC Handelsblad zelf bericht. Dohmen reconstrueerde in een aantal stukken de achtergronden van problemen met ict-projecten, onjuiste aanbestedingen en de gevolgen van een reorganisatie. Uitgever PCM kreeg in oktober vorig jaar te verstaan dat de Belastingdienst minder zou gaan adverteren vanwege die berichtgeving. Na een publicatie in Intermediair zou ook uitgever VNU met een reclame-boycot zijn gedreigd.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk