Nieuws

‘Dreiging reclameboycot na kritische artikelen’

De onderzoeksverhalen over de Belastingdienst die redacteur Joep Dohmen het afgelopen half jaar schreef voor NRC Handelsblad, hebben de krant mogelijk advertentie-inkomsten van de dienst gekost. Dat heeft NRC Handelsblad zelf bericht. Dohmen reconstrueerde in een aantal stukken de achtergronden van problemen met ict-projecten, onjuiste aanbestedingen en de gevolgen van een reorganisatie. Uitgever PCM kreeg in oktober vorig jaar te verstaan dat de Belastingdienst minder zou gaan adverteren vanwege die berichtgeving. Na een publicatie in Intermediair zou ook uitgever VNU met een reclame-boycot zijn gedreigd.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk