Nieuws

‘Dreiging reclameboycot na kritische artikelen’

De onderzoeksverhalen over de Belastingdienst die redacteur Joep Dohmen het afgelopen half jaar schreef voor NRC Handelsblad, hebben de krant mogelijk advertentie-inkomsten van de dienst gekost. Dat heeft NRC Handelsblad zelf bericht. Dohmen reconstrueerde in een aantal stukken de achtergronden van problemen met ict-projecten, onjuiste aanbestedingen en de gevolgen van een reorganisatie. Uitgever PCM kreeg in oktober vorig jaar te verstaan dat de Belastingdienst minder zou gaan adverteren vanwege die berichtgeving. Na een publicatie in Intermediair zou ook uitgever VNU met een reclame-boycot zijn gedreigd.

Gerelateerde artikelen

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk