Nieuws

‘Dreiging reclameboycot na kritische artikelen’

De onderzoeksverhalen over de Belastingdienst die redacteur Joep Dohmen het afgelopen half jaar schreef voor NRC Handelsblad, hebben de krant mogelijk advertentie-inkomsten van de dienst gekost. Dat heeft NRC Handelsblad zelf bericht. Dohmen reconstrueerde in een aantal stukken de achtergronden van problemen met ict-projecten, onjuiste aanbestedingen en de gevolgen van een reorganisatie. Uitgever PCM kreeg in oktober vorig jaar te verstaan dat de Belastingdienst minder zou gaan adverteren vanwege die berichtgeving. Na een publicatie in Intermediair zou ook uitgever VNU met een reclame-boycot zijn gedreigd.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk