Nieuws

Laatste herinnering: Dick Scherpenzeel prijs

Journalisten opgelet: inzendingstermijn Scherpenzeel prijs nadert sluiting

Utrecht, 14 januari – Laatste oproep aan alle journalisten om werk in te sturen dat in aanmerking komt voor de Dick Scherpenzeel prijs 2007. Er kunnen twee prijzen worden gehaald. De eerste is voor de beste journalistieke productie, de tweede een aanmoedigingsprijs voor inzenders tot en met 25 jaar. Het prijzengeld dat eraan verbonden is, bedraagt, respectievelijk, 10.000 en 1.000 euro.

Het is de zeventiende achtereenvolgende keer dat de Dick Scherpenzeel Stichting een prijs toe voor journalistieke artikelen en radio-, televisie- of fotografieproducties. In aanmerking komen alle producties die inzicht geven in ontwikkelingsprocessen in niet-westerse landen (gepubliceerd of uitgezonden in 2007).

Ook kunnen studenten meedingen naar de Scherpenzeel Aanmoedigingsprijs.

Belangstellenden die hun werk graag willen laten meedingen naar de prijs, kunnen hun werk opsturen naar het bureau van de stichting. Ook vrienden, collega’s, hoofdredacties en uitgevers kunnen werk van mogelijke prijswinnaars ter jurering voordragen.

Inzendingen moeten uiterlijk 31 januari 2008 in het bezit zijn van het bureau. Originele producties of kopieën daarvan moeten in achtvoud worden ingezonden. Foto’s dienen op cd-rom en als print op A4 te worden ingestuurd.

Prijzen worden uitgereikt in april of mei 2008, tijdens een door de stichting te organiseren bijeenkomst.

Reglementen voor de prijzen kunnen worden aangevraagd bij het bureau van de Dick Scherpenzeel Stichting.

Dick Scherpenzeel Stichting
Postbus 8611
3503 RP Utrecht
T: 030-219 36 07
E: info@scherpenzeel.org
I: Dick Scherpenzeel Stichting

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk