Nieuws

Laatste herinnering: Dick Scherpenzeel prijs

Journalisten opgelet: inzendingstermijn Scherpenzeel prijs nadert sluiting

Utrecht, 14 januari – Laatste oproep aan alle journalisten om werk in te sturen dat in aanmerking komt voor de Dick Scherpenzeel prijs 2007. Er kunnen twee prijzen worden gehaald. De eerste is voor de beste journalistieke productie, de tweede een aanmoedigingsprijs voor inzenders tot en met 25 jaar. Het prijzengeld dat eraan verbonden is, bedraagt, respectievelijk, 10.000 en 1.000 euro.

Het is de zeventiende achtereenvolgende keer dat de Dick Scherpenzeel Stichting een prijs toe voor journalistieke artikelen en radio-, televisie- of fotografieproducties. In aanmerking komen alle producties die inzicht geven in ontwikkelingsprocessen in niet-westerse landen (gepubliceerd of uitgezonden in 2007).

Ook kunnen studenten meedingen naar de Scherpenzeel Aanmoedigingsprijs.

Belangstellenden die hun werk graag willen laten meedingen naar de prijs, kunnen hun werk opsturen naar het bureau van de stichting. Ook vrienden, collega’s, hoofdredacties en uitgevers kunnen werk van mogelijke prijswinnaars ter jurering voordragen.

Inzendingen moeten uiterlijk 31 januari 2008 in het bezit zijn van het bureau. Originele producties of kopieën daarvan moeten in achtvoud worden ingezonden. Foto’s dienen op cd-rom en als print op A4 te worden ingestuurd.

Prijzen worden uitgereikt in april of mei 2008, tijdens een door de stichting te organiseren bijeenkomst.

Reglementen voor de prijzen kunnen worden aangevraagd bij het bureau van de Dick Scherpenzeel Stichting.

Dick Scherpenzeel Stichting
Postbus 8611
3503 RP Utrecht
T: 030-219 36 07
E: info@scherpenzeel.org
I: Dick Scherpenzeel Stichting

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk