Nieuws

Website verzamelt uitglijders

Hoe vervelend is het wanneer je toch, ondanks alle checks, een fout in je publicatie achteraf moet corrigeren. De website Regret the Error verzamelt die correcties. Of het nou gaat om een verkeerd vertaald citaat door Associated Press, hoeveel ton kolen een energiebedrijf per dag verbrandt in The Guardian, of vuistregels voor het bespeuren van plagiaat. De site van Craig Silverman leest als een bonte verzameling ai-momenten.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk