Nieuws

Website verzamelt uitglijders

Hoe vervelend is het wanneer je toch, ondanks alle checks, een fout in je publicatie achteraf moet corrigeren. De website Regret the Error verzamelt die correcties. Of het nou gaat om een verkeerd vertaald citaat door Associated Press, hoeveel ton kolen een energiebedrijf per dag verbrandt in The Guardian, of vuistregels voor het bespeuren van plagiaat. De site van Craig Silverman leest als een bonte verzameling ai-momenten.

Gerelateerde artikelen

De eerste ervaringen van journalisten met de nieuwe Wet open overheid (kortweg Woo) zijn wisselend, zo bleek  op de VVOJ-conferentie in Leiden tijdens een paneldiscussie over de Woo. Sommige aspecten van de wet worden voorzichtig positief gewaardeerd, maar er werd ook gewaarschuwd voor een nieuwe weigeringsgrond die door ministeries breed wordt ingeroepen.

Ter ere van ons 20-jarig bestaan, is de VVOJ begonnen met een update van het onderzoek naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek dat eerder – in 2002 – is gedaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Alexander Pleijter en Michaël Opgenhaffen, verbonden aan respectievelijk de Universiteit Leiden en de KU Leuven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk