Nieuws

Website verzamelt uitglijders

Hoe vervelend is het wanneer je toch, ondanks alle checks, een fout in je publicatie achteraf moet corrigeren. De website Regret the Error verzamelt die correcties. Of het nou gaat om een verkeerd vertaald citaat door Associated Press, hoeveel ton kolen een energiebedrijf per dag verbrandt in The Guardian, of vuistregels voor het bespeuren van plagiaat. De site van Craig Silverman leest als een bonte verzameling ai-momenten.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk