Conferentie

Praktische gegevens

Plaats: Alle conferentie-activiteiten (behalve het diner) vinden plaats op de Hanzehogeschool op Zernikeplein 11, 9747 AS Groningen.

Datum en tijd: De conferentie wordt gehouden op 16 en 17 november, de ontvangst is op vrijdag van 09.30 – 10.30 uur.

Route per auto: Zie het kaartje op deze link. De Hanzelhogeschool ligt aan de Noord-Oost-kant van Groningen. Er is een groot parkeerterrein achter het conferentiegebouw. Zie deze link voor een kaart van het terrein.

Route openbaar vervoer: Met bus 11 of 15 kom je snel vanaf station Groningen Centraal naar het Zernike-terrein. Zie hier voor de dienstregeling. Tijdens de spits rijden er 20 bussen per uur.

Diner: Alleen de receptie en het diner op vrijdagavond (vanaf 18.00 uur) is op een andere lokatie, namelijk de Der AA-kerk, Akerkhof 2, 9711 JB Groningen.

Met bus 15 of 519 kun je van het congres op het Zernikeplein tot vlakbij Der Aa-kerk komen, waar vrijdagavond het diner wordt gehouden. De bus rijdt iedere tien minuten en stopt bij halte Aa kerk. Zie hier voor de gedetailleerde routebeschrijving. Een overzichtskaart van de parkeergarages in het centrum staat hier.

Aanmelden: met dit formulier.

Prijs voor deelname: Het inschrijfgeld bedraagt 185 euro voor leden (370 euro voor niet-leden). Studenten betalen 99 euro, exclusief diner, maar inclusief een jaar lang lidmaatschap van de VVOJ.

Let op! Als de betaling bij de aanvang van de conferentie nog niet bij de organisatie binnen is, moet je contant aan de deur betalen!

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk