Conferentie

Praktische gegevens

Plaats: Alle conferentie-activiteiten (behalve het diner) vinden plaats op de Hanzehogeschool op Zernikeplein 11, 9747 AS Groningen.

Datum en tijd: De conferentie wordt gehouden op 16 en 17 november, de ontvangst is op vrijdag van 09.30 – 10.30 uur.

Route per auto: Zie het kaartje op deze link. De Hanzelhogeschool ligt aan de Noord-Oost-kant van Groningen. Er is een groot parkeerterrein achter het conferentiegebouw. Zie deze link voor een kaart van het terrein.

Route openbaar vervoer: Met bus 11 of 15 kom je snel vanaf station Groningen Centraal naar het Zernike-terrein. Zie hier voor de dienstregeling. Tijdens de spits rijden er 20 bussen per uur.

Diner: Alleen de receptie en het diner op vrijdagavond (vanaf 18.00 uur) is op een andere lokatie, namelijk de Der AA-kerk, Akerkhof 2, 9711 JB Groningen.

Met bus 15 of 519 kun je van het congres op het Zernikeplein tot vlakbij Der Aa-kerk komen, waar vrijdagavond het diner wordt gehouden. De bus rijdt iedere tien minuten en stopt bij halte Aa kerk. Zie hier voor de gedetailleerde routebeschrijving. Een overzichtskaart van de parkeergarages in het centrum staat hier.

Aanmelden: met dit formulier.

Prijs voor deelname: Het inschrijfgeld bedraagt 185 euro voor leden (370 euro voor niet-leden). Studenten betalen 99 euro, exclusief diner, maar inclusief een jaar lang lidmaatschap van de VVOJ.

Let op! Als de betaling bij de aanvang van de conferentie nog niet bij de organisatie binnen is, moet je contant aan de deur betalen!

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

conferentie-1x

Eind 2013 ontvangt de gemeenteraad van Birmingham, Engeland – een merkwaardige anonieme brief waarin melding wordt gemaakt van een complot van Islamisten om openbare scholen in een achterstandswijk over te nemen. Het geheime plan had de codenaam Operation Trojan Horse. De brief wordt intern snel ontmaskerd als nep, maar veroorzaakt toch landelijke paniek als die in maart 2014 lekt naar de pers. Anekdotes over leerkrachten die Salafistische gedachten in de hoofden van hun leerlingen pompen en hun vrouwelijke collega’s discrimineren, buitelen over elkaar heen in de media.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk