Biografie

Kees van den Bosch

Kees van den Bosch is onderzoeksjournalist voor het VPRO-radioprogramma Argos.

Sinds 1997 werkt hij met een team van zeven collega’s voor dit –inmiddels- twee maal per week uitzendende programma. Hij produceerde veel verhalen over de nucleaire industrie, waaronder in 2005 een spraakmakende uitzending rond de zogenoemde vader van de islamitische bom, A.Q. Khan. Hierin wist hij voormalig premier Lubbers tot opmerkelijke uitspraken te verleiden over de kennis die de regering destijds al droeg over de activiteiten van de Pakistaanse atoomspion in Nederland. Zojuist kwam zijn boek uit over de geschiedenis van de snelle kweekreactor in Kalkar, Duitsland. Over zijn onderzoek voor dit boek zal hij tijdens een werkgroep uitgebreid spreken.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk