Biografie

Bart Nijpels

Bart Nijpels (1960) is als programmamaker werkzaam bij Reporter/Profiel. Hij volgde de academie voor journalistiek in Tilburg. Hij begon als freelance schrijver voor onder andere HP, De Tijd en het Vrije Volk. Daarna maakte hij de overstap naar televisie; werkte voor de NOS (TV3), en voor "Ook dat nog" van de KRO. Begin jaren negentig werkte hij drie seizoenen voor Reporter en maakte daarnaast een spraakmakende documentaire over de zelfdoding van een vriendin (Lucy). Na een paar jaar verslaggeving bij Brandpunt en later Netwerk, keerde hij uiteindelijk weer terug bij Reporter/Profiel, waar hij als programmamaker werkzaam is. Onlangs was hij als ‘embedded journalist’ bij de Nederlandse troepen in Afghanistan, voor diverse programma’s voor Profiel en Reporter, en waarover hij een weblog bijhield:

Links:
Bart Nijpels op LinkedIn
Interview met Bart Nijpels over het journalistieke vak, ONJO, 22 november 2007
Weblog

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk