Conferentie

VVOJ2006 Sprekerslijst

Chris Van den Abeele (VRT-Panorama)

Bert Aertgeerts (Cochrane Colaboration)

Jaak Billiet (Hoogleraar KU Leuven)

Jan Bonjer (Algemeen Dagblad)

Kees van den Bosch (Argos)

Tricia Bots (Fontys Hogeschool)

Jan Boudewijns (emerging markets Dexia)

Stefan Candea (Romanian Centre for Investigative Journalism)

Wim Criel (Roularta Media Group)

Arjan Dasselaar (freelance)

Christophe Deborsu (RTBf)

Ides Debruyne (Fonds Pascal Decroos)

Yves Desmet (De Morgen)

Joep Dohmen (NRC Handelsblad)

Jos van Dongen (VARA/Zembla)

Philippe Engels (LeVif)

Henk van Ess (freelance)

Stefan Gijssels (pr-adviseur)

Paul Goossens (Belga)

Gie Goris (Mo*)

Robert van de Griend (Vrij Nederland)

Erik Van Gruijthuijsen (Het parool/de Persgroep)

Bas Haan (NCRV Netwerk)

Jan Hauspie (Sport/Voetbalmagazine)

Eric Hennekam (freelance)

Paul Huybrechts (freelance)

Huub Jaspers (Argos VPRO-radio)

Tommy Kaas (Dicar)

Dirk  Leestmans (VRT)

Hans Van Maanen (o.a. De Volkskrant)

Philip Meyer (Prof. of Journalism)

Nils Mulvad (Dicar)

Bart Nijpels (KRO Reporter)

Arlen Poort (NRC Handelsblad)

Danny Reweghs (Trends/Cash)

Kim De Rijck (De Standaard)

Linda Scheerlinck (Roularta)

Luuk Sengers (freelance)

Robert Sikkes (Onderwijsblad)

Brigitte Slot (Nederlands Ministerie van Financiën)

Margo Smit (KRO-Reporter, voorzitter VVOJ)

Oscar Steens (Readers House/Hearst)

Alberto Stegeman (SBS Undercover)

Marleen Teugels (freelance)

John Vandaele (freelance)

Dirk Vandekerckhove (Roularta Media Group)

Olaf Velthuis (De Volkskrant)

Peter Verweij (Hogeschool van Utrecht)

Flip Voets (Raad van de Journalistiek)

Bartel Volckaert (IT Professional)

Evert de Vos (Intermediair)

Matthew Waite (St. Petersburg Times)

Geke van der Wal (Fonds voor Bijzondere Journalistieke Projecten)

Erik Wesselius (Corporate Europe Observatory)

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk