Conferentie

Voorkeuren conferentie

Omdat er bij een aantal activiteiten op de conferentie slechts een beperkt aantal plaatsen is, is het noodzakelijk je daarvoor tevoren aan te melden. Voor de computertrainingen geldt ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’. Vul het formulier hieronder zo volledig mogelijk in. Velden met een rode stip ervoor (•) zijn verplicht.

 

1. Mijn gegevens

 

•Voornaam

•Achternaam

•E-mail

 

2. Computertrainingen

De nummers voor de trainingen corresponderen met de nummers zoals die staan vermeld op het programma op de site. Er zijn maximaal twintig plaatsten per training en vol is vol. Daarom is het van belang om je af te melden als je bij nader inzien toch aan een andere workshop of training wilt deelnemen, dan kan iemand anders je plaats innemen. Afmelden en wijzigen van voorkeur kan uitsluitend via e-mail aan het conferentiesecretariaat. Je kunt tevens opgeven of je één, twee of drie trainingen wilt doen (of helemaal geen natuurlijk). Plaatsen in een tweede en derde training worden slechts vergeven voor zo ver er plaats over is.

Aantal trainingen

Eerste voorkeur


Tweede voorkeur


Derde voorkeur


 

3. Managementlunch

Lunchbijeenkomst met prof. Philip Meyer voor hoofdredacteuren, eindredacteuren en chefs. Meyer toont hij aan dat kwaliteitsjournalistiek de oplages doet stijgen en meer kijkers en luisteraars trekt. Kwaliteit heeft invloed, zo laat hij zien.Voor deze bijeenkomst is inschrijving noodzakelijk in verband met de beperkte capaciteit. Degenen die een journalistieke managementfunctie bekleden hebben voorrang.

Ik wil meedoen aan de managementlunch


Ik ben


 

4. Maaltijden

Omdat we het zonde vinden om eten weg te moeten gooien, willen we graag weten hoeveel mensen willen deelnemen aan het diner op vrijdagavond. De opgave is belangrijk: wie zich afmeldt krijgt voor de betreffende maaltijd geen bon. Doe dit dus alleen als je zeker weet niet aanwezig te zullen zijn.

• Diner op vrijdag

5. E-mail op deelnemerslijst

In de map die elke deelnemer krijgt zit een deelnemerslijst. Deelnemers willen soms na afloop nog eens contact opnemen met een collega die ze op de conferentie hebben ontmoet. Net als vorige jaren zetten we daarom e-mailadressen op de deelnemerslijst, maar uitsluitend van degenen die daarvoor toestemming hebben gegeven.

Ik wil mijn e-mailadres op de deelnemerslijst


 6. Verslaggevers gevraagd

Omdat je nu eenmaal niet op drie plaatsen tegelijk kunt zijn, willen we van alle workshops en rondetafelbijeenkomsten een verslag maken, dat op het ledendeel van de website wordt gepubliceerd. Daarvoor vragen we vrijwilligers. We denken aan een stukje van circa 500 woorden per workshop. Iets voor jou? Een uitgelezen gelegenheid om te laten zien dat je het VVOJ-principe ‘voor en door journalisten’ ondersteunt! De namen van de workshops corresponderen met die op het programma op de site. Je kunt hieronder aangeven voor welke bijeenkomst je eventueel een verslag wilt maken. We nemen dan enkele dagen voor de conferentie contact met je op.

Ja, ik wil wel verslag doen van een workshop of rondetafelbijeenkomst.

JA

Eerste voorkeur

Tweede voorkeur

Derde voorkeur


 

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk