Biografie

Brigitte Slot

Brigitte Slot werkt voor het Nederlandse Ministerie van Financiën op de afdeling die zich bezighoudt met criminele geldstromen en witwassen.

Brigitte Slot (1964) studeerde algemene economie. Ze gepromoveerde in 2004 op het proefschrift ‘Iedereen kapitalist. De ontwikkeling van het beleggingsfonds in Nederland gedurende de 20ste eeuw’. Ze werkte bij de Rijksuniversiteit Groningen en de TU Delft, Robeco, het Institute for Research and Investment Services en op dit moment bij het ministerie van Financiën op de afdeling die zich bezighoudt met criminele geldstromen en witwassen. Ze publiceerde onder andere in ESB, columns in de GPD-kranten en Delta, heeft enkele wetenschappelijke publicaties op haar naam en was manager van het blad SAFE.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk