Biografie

Olav Velthuis

Olav Velthuis is econoom, kunsthistoricus en redacteur van de Volkskrant.

Olav Velthuis is redacteur voor de Volkskrant. Hij is de auteur van ‘Imaginary Economics’ (NAi Publishers, 2005) en ‘Talking Prices. Symbolic Meanings of Prices on the Market for Contemporary Art’ (Princeton University Press, 2005). Velthuis studeerde economie en kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij behaalde een PhD aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam en aan de Princeton University. In een vorig leven werkte hij als assistent professor aan de universiteit van Konstanz en als post-doctoraal onderzoeker aan het ‘Institute for Social and Economic Research and Policy (ISERP)’ van de Columbia University, New York.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk