Biografie

Gie Goris

Gie GorisGie Goris is hoofdredacteur van het blad MO*. Gie Goris (1955) was van 1980 tot 1990 werkzaam in het educatiewerk bij de ngo Broederlijk Delen-Welzijnszorg. Daarna stapte hij de journalistiek in. Tot 2002 als hoofdredacteur van Wereldwijd Magazine, sinds 2003 als hoofdredacteur van het blad MO. Hij deed de eindredactie van een groot aantal boeken, zoals God met ons. Wereldwijde verhalen over godsdienst en geweld (bundeling reportages, interviews en opinies, 1997, Icarus), Witte raven, zwarte schapen (Cahiers culturele diversiteit, 2001) en Wereldbeeld, een fotoboek uitgegeven door Wereldwijd Mediahuis, 2002.

Goris’ thematiek is veelal interculturaliteit, religie en globalisering. Hij bereisde sinds 1977 alle hoeken van de wereld, en sprak met schrijvers en denkers, stedelingen en boeren, kunstenaars en religieuzen. Voorbeelden van recente interviews geven een indruk van de reikwijdte van Goris’ interesse en journalistieke praktijk: Tariq Ali en Nasr Hamid Aboe-Zayd over het democratische deficit van de islam, Arundhati Roy over globalisering en verzet, Immanuel Wallerstein over de crisis van het kapitalisme, Ahmed Rashid (auteur Taliban en Jihad) over politieke islam en 11.09, Mae-wan Ho (Chinese wetenschapster) over genetisch geweld en organisch verzet en Frédéric Beigbeder (auteur 99F) over merkenkapitalisme en globalisering.

Links:
Gie Goris op LinkedIn

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk