Biografie

Alberto Stegeman

Alberto Stegeman (1971) is directeur van Noordkaap TV producties BV.


Alberto Stegeman (20 februari 1971) studeerde in 1994 af aan de School voor de Journalistiek in Zwolle. Na een jaar Algemene Letteren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam werd hij freelance schrijvend journalist. Zo schreef hij voor het Parool en het ANP. Daarna maakte hij de overstap naar de televisie. Stegeman begon als verslaggever en presentator van regionale nieuwsrubrieken. Op 24 jarige leeftijd was hij eindredacteur van Hart van de Regio in het noorden van Nederland, de regionale rubriek van Hart van Nederland.

Alberto is nu directeur van Noordkaap TV producties BV. Naast Undercover in Nederland is Alberto verantwoordelijk voor alle programma’s die Noordkaap produceert. Alberto is vanaf het begin betrokken geweest bij het productiebedrijf. In 1998 werd Noordkaap opgericht met zijn idee ‘Oerend Hard’: dorpsfeesten in Nederland. Daarna volgden in rap tempo tal van andere programma’s. Dit varieerde van realityseries, kinderseries tot indringende documentaires. Bekende titels zijn ‘Brandweer Amsterdam’ (SBS 6), ‘Trauma NL'(Net 5) en ‘Regiopolitie’ (SBS 6). Deze serie kreeg in 2000 de Transactprijs als beste documentaire over seksueel geweld.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk