Biografie

Dirk Vandenkerckhove

Dirk Vandekerckhove (45 j.) is directeur magazines en lid van het managementteam van het beursgenoteerde Roularta Media Group, uitgever van onder andere Knack en Trends.


Dirk Vandekerckhove (45 j.) is directeur magazines en lid van het managementteam van het beursgenoteerde Roularta Media Group, uitgever van onder andere Knack en Trends. De licentiaat nieuwste geschiedenis kent de Vlaamse uitgeverswereld als geen ander. Hij heeft gewerkt voor de drie grootste persgroepen. Hij startte zijn carrière in 1986 bij de Vlaamse Uitgeversmaatschappij (VUM) als regionaal reclameadviseur. De VUM is de uitgever van onder andere De Standaard. In 1991 werd hij marketing- en salesmanager (later commercieel directeur) bij Uitgeversbedrijf Tijd, uitgever van toen nog De Financieel-Economische Tijd (vandaag kortweg De Tijd). In 1999 werd hij uitgever van de nieuws- en businessbladen van Roularta Media Group.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk