Conferentie

Kuifje in de ruimte

Remote sensing –  journalistiek op basis van satellietfoto’s – is de hipste CAR-techniek van dit moment. Google Earth toont mooie plaatjes. maar met de satellieten die deze plaatjes maken, kun je veel méér. Leer nieuws halen uit satellietfoto’s van de meester in het vak.

Klasse: Expert

Docent: Matthew Waite van de St. Petersburg Times.

(Vrijdag 17 november 15:45-17:00 in zaal 4

 en Zaterdag 18 november 10:45-12:00 in zaal 4)

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Hoe komt de journalistiek uit de crisisstand? Ontsnapt ons vak na de opeenstapeling van crises – corona, Oekraïne, klimaat, gas, vertrouwen en wat niet meer – ooit nog uit het frame waar ze zelf zo verslaafd aan is?

 

conferentie-1x

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk