Nieuws, VVOJ Jongeren

Hoe behoud je talent voor de media?

Hoe kunnen mediabedrijven talent aantrekken en behouden? Houd het journalistieke vak aantrekkelijk, concluderen Marleen Teugels en Conny Vercaigne in hun onderzoek. Ben je VVOJ-lid? Log in en download hier het artikel van de Arteveldehogeschool-onderzoekers Hoe mediabedrijven talent kunnen aantrekken en vooral behouden, over studie die zij recentelijk uitvoerden. Tevens hier beschikbaar, eveneens van de hand van Teugels en Vercaigne: de mini-gids Deadlines zonder valkuilen. Tien uitdagingen voor journalisten. De publicaties verschenen op 22 april in De Journalist. Ze worden met toestemming van zowel de VVJ als de auteurs hier publiceerd.
Let op: Wil je meepraten over het onderzoek? Log in en laat je reactie achter op de website.

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk