VVOJ WOB-café (online)

Datum: 12/11/2020
Tijd: 20:30 - 22:00

Locatie:


Op donderdag 12 november om 20:30 uur lanceert de Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) de enige echte Wob-generator.

De Wob-generator is een project van de Wob-werkgroep van de VVOJ en financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lira.

Onderzoeksjournalisten Liset Hamming en Tim Staal hebben met een aantal enthousiaste programmeurs de Wob-generator ontwikkeld.

Op donderdagavond 12 november zullen Liset en Tim van 20:30 tot 21:45 uur stap voor stap door de generator lopen. Zowel de generator als de do’s en don’t bij het opstellen van een Wob-verzoek zullen na deze avond glashelder zijn. Meld je hier aan.

TIP: als je zelf van tevoren alvast bedenkt welke overheidsinformatie je zou willen opvragen, heb je aan het einde van de avond meteen ook je eigen Wob-verzoek klaarliggen!

Nogal wat journalisten denken dat ‘wobben’ een mysterieuze juridische truc is. Dat is overdreven, maar er zit een kern van waarheid in: er zijn best een paar punten waarop je moet letten. Misschien wobben Nederlandse journalisten daarom vrij weinig in vergelijking met andere landen. Met de Wob-generator hoef je niet bang te zijn dat je iets over het hoofd ziet.

Voor het café maken we gebruik van het platform Hopin. Een video-omgeving die heel geschikt is voor kleine en grote evenementen.

Volg deze link en selecteer ‘Ticket Deelnemer’ om het Wob-café te kunnen betreden. Let op: wanneer je nog geen Hopin-account hebt wordt je na het aanklikken van het ticket gevraagd een account aan te maken; dit kost ongeveer 1 minuut. Het is handig om dit ruim van tevoren te doen om zeker te weten dat je op tijd toegang hebt tot het café om 20.30.