VVOJ Loep-café (online)

Datum: 11/06/2020
Tijd: 20:30 - 22:00

Locatie:


Donderdagavond 11 juni organiseert de VVOJ het tweede Loep-café! We kijken – voorbij de prijscategorieën – naar de “ontmaskeraars” van de overheid.

Tegelwinaars Pieter Klein en Jan Klijnnenhuis deden onderzoek naar de belastingdienst. Een beerput die steeds dieper en dieper lijkt. Hoe ga je verder als je een bron in gevaar lijkt te brengen. En hoe verliep de samenwerking tussen RTL en Trouw?

Ben Meindertsma, Lex Runderkamp (NOS), Kees Versteegh en Jannie Schipper (NRC) kwamen met het onthutsende verhaal over de Nederlandse luchtaanval op Irak. Hoe zijn zij omgegaan met bronnen? En wat was dat voor bijzonder wob-verzoek?

In Kunst van de Koning (Zembla) onderzoeken Ton van der Ham en Norbert Reintjens dubieuze deals van het Koninklijkhuis. Klassiek speurwerk op basis van geheime bronnen. Hoe ontdek je stinkende zaakjes van de Oranjes?

Evert de Vos van de Groene Amsterdammer en Romana Abels van Trouw interviewen de genomineerden. Juryvoorzitter Kees van de Bosch leidt elk interview in met eigen observaties en passages uit het juryrapport.

Het programma voor deze avond:

20.25 Inloop

20.30 Opening door Evert de Vos, voorzitter VVOJ
20.40 Interviews met genomineerden door Evert de Vos (De Groene) en Romana Abels (Trouw), voorzien van een korte introductie door Loep-juryvoorzitter Kees van de Bosch.

– Kunst van de Koning (Ton van der Ham, Norbert Reintjens)

– Nederlandse luchtaanval op Irak (Ben Meinderstma, Lex Runderkamp, Kees Versteegh, Jannie Schipper)

– Toeslagenaffaire (Jan Kleinnijenhuis, Pieter Klein)

21.40 Q&A / Discussie

21.55 Afsluiting

 

Volg vanavond deze link om deel te nemen aan het café: https://events.sceenic.co/b/vvo-qwh-je6