Workshop Jaarrekening lezen voor journalisten

Datum: 11/12/2019
Tijd: 10:00 - 16:00

Locatie:


De cijfers uitgelegd: over goodwill, ebitda en negatief vermogen

De Masterclasses Financiële Journalistiek organiseren op woensdag 11 december weer een workshop jaarrekening lezen (basiscursus) voor journalisten. Op deze workshop behandelen we balans, winst- en verliesrekening en kasstroomoverzicht van beursgenoteerde bedrijven. Doel van de cursus is dat je vertrouwder raakt met de cijfers en de juiste vragen kunt stellen.

De workshop is bedoeld voor journalisten die geregeld moeten berichten over jaarrekeningen, maar daar niet altijd goed mee uit de voeten kunnen. (Financieel) Journalisten die hun kennis willen opfrissen zijn ook welkom. Enige kennis van jaarrekeningen wordt wel verondersteld. Na deze workshop moet je in staat zijn makkelijker je eigen verhaal uit de cijfers te destilleren, waardoor je minder afhankelijk wordt van voorlichter en persbericht.

De workshop wordt gegeven door Corné Kimenai van Deloitte en Maarten Hartman van PwC. Deelname kost 65 euro (excl.btw). De workshop is van 10 tot 16 uur bij Deloitte in Den Haag. Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers.

Inschrijven kan via www.financielejournalistiek.nl

Voor meer informatie: André de Vos, coördinator, info@financielejournalistiek.nl