De Slimste Journalist

©FOTO SEAN VAN DER STEEN

Datum: 24/01/2019
Tijd: 19:00

Locatie: Pakhuis de Zwijger


Donderdag 24 januari organiseert het Stimuleringsfonds ‘De slimste Journalist’, dé quiz voor iedereen die betrokken is bij de Nederlandse journalistiek. Uitgevers, journalisten, onderzoekers, studenten en politici strijden zij aan zij om de titel Slimste Journalist van 2018. Vorig jaar won het VVOJ-team Muckrakers. Wie daagt ons uit?

Dit is de uitnodiging van het Stimuleringsfonds:

Welke journalist zat er achter die ene spraakmakende onthulling, wat zijn de actuele bereikcijfers van kranten en omroepen en welke journalistieke innovatie had de meeste impact het afgelopen jaar? Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek nodigt iedereen die betrokken is bij de Nederlandse journalistiek van harte uit om 24 januari de strijd met elkaar aan te gaan tijdens de quiz De Slimste Journalist 2018.

Update van de stand van zaken

Onder leiding van nieuwslezer Jeroen Overbeek en onder het genot van een hapje en drankje geven we je tijdens de quiz een update van de stand van zaken in de journalistiek. Dat doen we op basis van de cijfers van De Stand van de Nieuwsmedia, eigen onderzoek en de actualiteiten.

De Stand van de Nieuwsmedia

De quiz De Slimste Journalist is onderdeel van De Stand van de Nieuwsmedia. De Stand van de Nieuwsmedia brengt cijfers over aanbod, inhoud en het gebruik van nieuws samen op één platform. Tijdens de quiz geven we je een update van de stand van zaken in de Nederlandse journalistieke sector én testen we je kennis van het afgelopen nieuwsjaar.

Meer informatie en kaartverkoop vind je hier, op de site van het SvdJ.