CORONATRAINING | Jeroen Trommelen | Maken van een onderzoeksvoorstel

Datum: 16/07/2020
Tijd: 14:00 - 16:00

Locatie:


Kauw je al een tijd op een idee voor een onderzoek? Zit je op een dossier dat zo uitdijt dat een pitch steeds moeilijker te schrijven is? Broed je op een onthulling maar verdrink je in de mogelijkheden en beperkingen — misschien bij gebrek aan ervaring?

Doe dan je voordeel met de Corona Training van Jeroen Trommelen. De ervaren onderzoeksjournalist, hoofdredacteur van het platform voor onderzoeksjournalistiek Investico, geeft tien adviezen om een scherp onderzoeksvoorstel te schrijven. Kijk naar zijn video-tutorial en lees zijn reader. Wil je kans maken op persoonlijk feedback en advies, dien dan je concept-onderzoeksvoorstel uiterlijk maandag 13 juli via onderstaand formulier. Dat mag een concreet uitgewerkt plan zijn, een lopend onderzoek, een eerste probeersel. Formuleer liefst compact je plan.

Wij kiezen uit de inzendingen vijf veelbelovende ideeën. Hoort jouw inzending daarbij, dan krijg je een uitnodiging voor twee online ‘redactievergaderingen’ met Jeroen, de eerste op donderdag 16 juli (14.00-ongeveer 16.00 uur). De vijf deelnemers bespreken elkaars voorstellen —uiteraard onder de belofte van vertrouwelijkheid— en Jeroen geeft zijn feedback. Zij krijgen vervolgens de tijd om hun onderzoeksvoorstellen aan te scherpen. Die definitieve versie behandelt de groep onder leiding van Jeroen in de tweede en laatste online meeting op maandag 27 juli (14.00 uur).