CORONATRAINING – Interviewtechniek door Evert de Vos

Datum: 12/10/2020
Tijd: 20:00 - 22:00

Locatie:


Hoe voer je een vraaggesprek dat dieper gaat dan de vijf W’tjes en de H? Hoe vind je ‘Het Tweede Verhaal’ — het motto van deze gratis Corona Training door Evert de Vos. De VVOJ-voorzitter en redactiechef van De Groene Amsterdammer biedt zes journalisten de kans hun interviewtechniek aan te scherpen.
Wil je in aanmerking komen, dien dan uiterlijk9 oktober een interview-voorstel in van maximaal 1 A4. Het mag een portretterend interview zijn maar ook een gesprek met een dragende bron voor een groter (onderzoeks-)verhaal. Liefst wel met een persoonlijk aspect — “zowel de zaak als de mens moet interessant zijn”. Evert selecteert de zes aantrekkelijkste, haalbare ideeën en de inzenders daarvan ontvangen een uitnodiging voor de tweedelige webinar.
Deel 1 is op maandag 12 oktober van 20 tot 22 uur. Deelnemers krijgen daarin interviewtips en feedback op hun interviewplannen, die zij vervolgens gaan uitvoeren voor het tweede webinar, op maandag 26 oktober van 20-22 uur. Daarin krijgen zij feedback van Evert en van elkaar.
Dien je voorstel uiterlijk 23 september in via onderstaand formulier: