CORONATRAINING – Interviewtechniek door Evert de Vos

Datum: 26/10/2020
Tijd: 20:00 - 22:00

Locatie:


Hoe voer je een vraaggesprek dat dieper gaat dan de vijf W’tjes en de H? Hoe vind je ‘Het Tweede Verhaal’ — het motto van deze gratis Corona Training door Evert de Vos. De VVOJ-voorzitter en redactiechef van De Groene Amsterdammer biedt zes journalisten de kans hun interviewtechniek aan te scherpen.
Wil je in aanmerking komen, dien dan uiterlijk 22 oktober een interview-voorstel in van maximaal 1 A4. Het mag een portretterend interview zijn maar ook een gesprek met een dragende bron voor een groter (onderzoeks-)verhaal. Liefst wel met een persoonlijk aspect — “zowel de zaak als de mens moet interessant zijn”. Evert selecteert de zes aantrekkelijkste, haalbare ideeën en de inzenders daarvan ontvangen een uitnodiging voor de tweedelige webinar.
Deel 1 is op maandag 26 oktober van 20 tot 22 uur. Deelnemers krijgen daarin interviewtips en feedback op hun interviewplannen, die zij vervolgens gaan uitvoeren voor het tweede webinar, op maandag 9 november van 20-22 uur. Daarin krijgen zij feedback van Evert en van elkaar.
Dien je voorstel uiterlijk 22 oktober in via onderstaand formulier: