2015 Conferentie Den Haag

Beter zoeken, dieper graven

 

De alweer dertiende VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek streek op 20 en 21 november neer bij het Nationaal Archief in Den Haag, een plek waar historie en actualiteit elkaar geregeld ontmoeten. In elk geval jaarlijks op 1 januari, als de jongste lichting archiefstukken openbaar wordt gemaakt. Maar een historicus of journalist kan in de depots ook spontaan op materiaal stuiten waarvan niemand het bestaan vermoedde. Nieuw ontdekte geschiedenis is ook nieuws.

‘Beter zoeken, dieper graven is het motto waaronder we het als altijd brede aanbod van (internationale) sprekers, debatten, presentaties en trainingen dit jaar hebben samengevat. De succesvolle Deense journaliste Cathrine Gyldensted opent de conferentie.

We profiteren optimaal van de collecties en de expertise van het Archief, met veel sessies over de verhalen die documenten, data, beeldmateriaal en persoonsgegevens vertellen. Maar de conferentie richt zich natuurlijk ook op de nieuwste ontwikkelingen in ons vak. Welke tools, inzichten en verdienmodellen kunnen ons verder helpen? Hoe kunnen we samenwerken, ook over de grenzen heen? Experts, dwarskijkers en criticasters delen kennis, stellen scherpe vragen en diepen ethische kwesties uit. Het worden mooie dagen, daar in Den Haag!

Maart 2015-1

 

Voor meer informatie over het programma, de workshops en gasten, [wpdm_hotlink id=51 link_label=’download hier de flyer.’]

PRAKTISCHE INFORMATIE

De VVOJ Conferentie 2015 wordt gehouden op 20 en 21 november bij het Nationaal Archief, Prins Willem Alexanderhof 20, Den Haag, op een steenworp afstand van Den Haag CS. NB: de plenaire ochtendsessie is op vrijdag bij New Babylon, naast het CS.

Na het vrijdagmiddagprogramma biedt de stad Den Haag de conferentiegangers een welkomstreceptie aan op het stadhuis aan het Spui, op loopafstand van het Nationaal Archief.

De VVOJ-prijs voor onderzoeksjournalistiek, De Loep 2015, wordt uitgereikt tijdens het feestelijke conferentiediner. Dit wordt gehouden in Madurodam, George Maduroplein 1, Den Haag. Madurodam is vanaf Den Haag CS bereikbaar met stadsbussen.

Toegangsprijs voor VVOJ-leden €230, inclusief lunches en diner. Niet-ledentarief €460.
Studententarief €99 (exclusief diner, studenten-ID meenemen). Excursie op 19 november €55.
Databootcamp op 19 november €32,50 voor VVOJ-leden, niet-leden €65.

Kaarten boeken op www.vvoj.org/conferentie2015

 

 

 

De conferentie van 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Print

logo UvA

index