Nieuws

Bestuur VVOJ: Je suis Charlie

Het bestuur van de VVOJ is diep geschokt door de terreuraanslag op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs.

Behalve dat het een brute en laffe moordpartij is waarbij – tot nu toe – twaalf mensen zijn omgekomen, is het ook een grove aanslag op de vrijheid van meningsuiting, een van de allerbelangrijkste waarden in een democratische samenleving.

De medewerkers van Charlie Hebdo leverden met tekst en tekening commentaar op ontwikkelingen in de samenleving. Zij lieten wekelijks zien welk belang de vrijheid van meningsuiting dient. Het is onverteerbaar treurig dat zij dat met de dood hebben moeten bekopen.

Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van onze Franse collega’s.

 

Lees het blog van Zineb El Rhazoui, medewerkster van Charlie Hebdo die vanwege een korte vakantie niet bij de redactievergadering van 7 januari was.

En lees ook dit artikel van Mark Lee Hunter, een trouwe spreker bij VVOJ-bijeenkomsten, op de aanslag in Parijs.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk